GRATIS FRAGT PÅ KØB OVER 600,-
DE BEDSTE BRANDS TIL DIG MED STOR BARM
30 DAGES FORTRYDELSESRET
STØRRELSER OP TIL O-SKÅL

Guide: Sådan vasker du dit lingeri, så det holder længere

oprettet d. under Vejledninger og gode råd

Vaskeanvisning til lingeri

Du har købt smukt lingeri, som du sikkert er glad for, og nu gælder det om, at sørge for, at det holder sig pænt i rigtig lang tid.

Som udgangspunkt er det altid en god idé at følge vaskeanvisningerne på mærket, der sidder i dit lingeri. Dog er her et par tips og idéer, som kan være nyttige for dig.

Blonderne og elastanen i dit lingeri holder bedst, hvis det er rent og får ”pauser” ind imellem. Vask din bh efter én, eller højest 2, dages brug og lad den ligge i skuffen en dags tid, før du bruger den igen. Specielt når du har en større barm, bliver materialet i bh’en belastet.

Du får det bedste resultat, hvis du bruger et helt almindeligt color-vaskemiddel. Flydende eller pulver er ligegyldigt, men det flydende kan være nemmere at dosere ved håndvask. Nogen producenter bruger at farve en hvid blonde, for at gøre den endnu hvidere eller for at give den den helt rigtige hvide farve. Det betyder så, at hvis du bruger et vaskemiddel til hvid vask, der ofte indeholder blegemiddel, vil du faktisk blege den hvide farve af blonden og dermed opnå, at blonden bliver grålig.Håndvask

Jeg anbefaler håndvask

Vask i lunkent vand (ca. 30 grader) med lidt vaskemiddel (flydende er nemmest at dosere ved håndvask), bevæg forsigtigt tøjet rundt i vandet, gnub det ikke og lad det ikke ligge i blød. Skyld det med lunkent eller koldt vand.

 

30 grader

Vil du hellere bruge vaskemaskinen?

Læg altid dit lingeri i en vaskepose og sørg for, at den er lukket. Luk hægterne på bh’erne, så de ikke sætter sig fast i og ødelægger evt. blonder. Brug så vidt muligt et skåneprogram på 30 grader og fyld ikke trumlen helt. På den måde knækker eller bøjer bøjlerne ikke så nemt.

Brug et helt almindeligt vaskemiddel. Brug ikke blegemiddel, skyllemiddel, eller vaskemiddel til uld og silke, da det blødgørende middel i disse produkter vil svække elastanen i tøjet.

 

Når dit lingeri skal tørre

Du bør ikke tørre lingeri i tørretumbleren (på nær bomuldsundertøj, hvorpå der står anført, at det kan tåle tørring i tumbler), da varmen vil ødelægge både blonderne og elasticiteten. Læg det i stedet fladt ud på et håndklæde eller hæng det til tørre. Dine bh’er tørrer jævnt og bliver ikke skæve, hvis du hænger dem i midterstykket.

 

Vaskeanvisning til badetøj

Når du vasker badetøj gælder de samme regler som ved vask af lingeri. Dog bør du ikke vaske badetøj i vaskemaskinen men udelukkende i hånden i lunt eller koldt vand. Det kolde vand vil få elastanfibrene til at trække sig en anelse sammen.

Klor, saltvand og solcreme er hårdt mod dit badetøj, så derfor er det en god idé at skylle badetøj i lunt eller koldt vand, hver gang du har brugt det.

For at tørre dit badetøj bør du lægge det fladt ud eller hænge det op. Hæng/læg det ikke direkte i solen, da strålerne vil blege farven i badetøjet.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar